Wie ben ik

Hey, ik ben Michiel. Die knappe gast van het filmpje. 27 jaar (ja echt), semi-fanatieke fitnesser, trotse Ajacied en belangrijke inkomstenbron van Asos.com. Ik ben geboren in Nijmegen maar opgegroeid in de Ooijpolder net buiten de stad. Samen met mijn vrienden was ik vroeger helemaal gek van films, humoristische (tv) reclames en vooral.. parodieën daarop. Gewapend met een videocamera en ‘Mastermovies’ (wie kent het nog?) als inspiratiebron vulden wij onze vrije tijd met het filmen van komische filmpjes. Ik schreef de scripts, filmde alles en gebruikte mijn vrienden als acteurs. Toen wist ik het eigenlijk al; met die creativiteit wil ik later iets gaan doen.

Tijdens het afstudeerjaar van mijn opleiding ‘International Media and Entertainment Management’ in Breda, heb ik mijn scriptie geschreven bij BYRON. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en sinds het behalen van mijn diploma in 2017 ben ik hier werkzaam als projectmanager. Samen met mijn collega’s bedenk ik campagnes, concepten en zorg ik dat branding- en development trajecten vlekkenloos verlopen en zowel de klant als wij, uiteindelijk ontzettend trots zijn op het eindresultaat.

Toen wist ik het eigenlijk al; met die creativiteit wil ik later iets gaan doen.

Ook de titel ‘Chief Happiness Officer’ achter mijn naam was je misschien al opgevallen. Waarom ik die titel heb is mij eigenlijk ook niet helemaal duidelijk.. het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik na wat koffie en teveel Red Bull veranderd in Jim Carrey nadat hij het masker op heeft gezet in de film ‘The Mask’ uit 1994. Of gewoon omdat mijn skills in tafeltennis lachwekkend zijn. Neemt trouwens niet weg dat ik alle (zelfgekroonde) tafeltennis koningen hier op kantoor al eens heb verslagen of zelfs laten kruipen.

Ik probeer de sfeer er als Chief Happiness Officer altijd goed in te houden. Het resulteert alleen vaak in ondankbare uitspraken als ‘Je houdt me van mijn werk’, ‘Laat mij met rust’, ‘Doe normaal’ en ‘Hoeveel Red-bull heb jij op!?’.

Essentials

  1. Airpods: Ik kan niet zonder muziek. Van Indie tot 80’s en snoeiharde techno. Zijn Airpods die dure prijs waard? Jazeker, lang leven de draadloze toekomst.
  2. Cafeïne: Anders klopt mijn hart niet. 3 Espresso is de sweet-spot.
  3. Flesje water: Om zo’n jeugdige god te blijven moet je veel water drinken. Vandaar dat ik mijn flesje vaker vul dan Ben opschept over zijn tafeltennis skills.
  4. Kip-pesto-avocado-tomaat-sambal-sandwich: Iedere dag, iedere lunch, altijd.
  5. Mijn iPhone: De saaiste maar belangrijkste essential. Contact met klanten, onze social media kanalen beheren en trends op Instagram volgen. Ik kan niet zonder deze mat zwarte beauty. Uiteraard weer Apple. Steve Jobs is mijn god.

Michiel Jacobs

Projectmanager & Chief Happiness Officer