Huisstijl ontwerp

Wij zijn BYRON, strategisch en creatief reclamebureau in Nijmegen. Wij werken graag voor bedrijven die zich onderscheiden van de rest. Van lokaal tot multinationaal, van modern tot traditioneel.  Met veel plezier en passie maken wij voor iedereen een huisstijl ontwerp. Huisstijl ontwerp? Bekijk eerst ons portfolio

Bij elk project, groot of klein, verdiepen we ons volledig in de klant. We hebben strategische sessies en brainstormsessies om zo de juiste snaar te raken. Hoe beter we de klant kennen, hoe beter het product. Dit zie je terug in de boodschap, tone of voice, design en uitvoering.

Het huisstijl ontwerp van een bedrijf is erg belangrijk en het geeft een eerste indruk, een eerste gevoel. Mensen hebben direct een gevoel bij het zien van een logo of huisstijl ontwerp. Het is daarom erg belangrijk dat dit gevoel aantrekkelijk is voor je (potentiele) klanten. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om je huisstijl te presenteren aan de buitenwereld.

Het merk is veel meer dan de naam of het logo. Het is een combinatie van ervaringen van klanten, leveranciers, medewerkers en andere betrokkenen. Daarom is het belangrijk om je te concentreren op de basis, het huisstijl ontwerp. Hier moeten producten of diensten kort en aantrekkelijk gepresenteerd worden.

Voor het ontwerpen van een huisstijl, moet eerst de identiteit helder zijn. Waar kom je vandaan? Waar wil je naartoe? En wat zijn jouw kernwaarden? Een krachtig logo met een sterke huisstijl heeft al deze elementen in zich. Daarnaast moet de huisstijl er natuurlijk mooi uit zien en toepasbaar zijn op allerlei middelen.

Naast een huisstijl ontwerp, is het ook belangrijk om een consequente stijl door te voeren in je middelen. Er moet een combinatie zijn van goede kleur, stijl, naam, typografie, intensiteit en grootte. Een consequent en correct gebruik van deze elementen maken een sterk huisstijl ontwerp. Reclamebureau BYRON helpt je hier graag mee.

Huisstijl ontwerp

Onze relaties huisstijlen bij ons maken omdat we in staat zijn om boeiende stijlen te maken van alledaagse, onderwerpen. Met een huisstijl communiceer je jouw identiteit op jouw specifieke manier. Met het juiste huisstijl ontwerp presenteer jij jouw bedrijf of product sterk in de markt. Je zet mensen aan het denken. Je laat mensen lachen. Je vertelt een verhaal.

Met een sterk huisstijl ontwerp blijft jouw bedrijf in het geheugen van je klant. Daarbij is het een sterke manier om de aandacht van jouw doelgroep te krijgen. Het gebruik van humor en de juiste stijl helpt jouw boodschap over te brengen op een leuke en effectieve manier.

Zichtbaarheid vergroten met een huisstijl ontwerp

Een huisstijl ontwerp voor jouw bedrijf heeft meerdere voordelen. Je kan het verhaal achter jouw bedrijf visueel vertellen, jouw bedrijfscultuur omschrijven en aantonen wat jouw bedrijf onderscheidt van de concurrent. Je wilt een huisstijl ontwerp die jouw bedrijf prachtig in beeld brengt. Het maakt niet uit wat je met een huisstijl wilt doen, een vakkundig gemaakt huisstijl ontwerp is wat je nodig hebt om een maximale impact te creëren.

Als je op zoek bent naar veel aandacht voor je merk, product of dienst, neem dan contact met ons op. Onze mensen van communicatie en design begrijpen al je wensen en eisen, en verwerken dit tot een fantastische huisstijl, die jouw propositie in een eenvoudige, behapbare manier communiceert.

Huisstijl ontwerp

Neem vrijblijvend contact op met Mitchell


Mitchell weet van alles wel iets en bemoeit zich dan ook overal tegenaan. Belt heel veel.

Huisstijl ontwerp: Werkwijze

Zo gaan we te werk.

We werken voor elk huisstijl ontwerp aan de hand van een vaste werkwijze. Deze werkwijze is geoptimaliseerd voor de beste doorlooptijd, kwaliteit en betrokkenheid van de klant. We beginnen met een korte intake, waarin de basis wordt toegelicht. Aan de hand daarvan bereiden wij ons voor op een eerste creatieve en strategische sessie.

1 Strategische en creatieve sessie

Tijdens de strategische en creatieve sessie wordt er gesproken met verschillende betrokkenen. Deze betrokkenen varieren per project. Denk bijvoorbeeld aan de eigenaar, werknemers, maar ook klanten, potentiele klanten en concurrenten. Tijdens deze sessies wordt er kritisch gekeken naar de werkwijze, de richting en ideeen van de klant. Met de informatie uit deze sessies wordt er een ‘stip aan de horizon’ geplaatst waar we samen naartoe werken.

Deze ‘stip’ werken we uit in de volgende stap.

2 Uitwerken strategische en creatieve sessie

Nadat we voldoende informatie hebben verzameld van de verschillende betrokkenen, verwerken we deze gegevens. Dat doen we intern. We hebben een brainstormsessie waarbij we alle informatie op tafel leggen, en de juiste zaken apart leggen. Deze zaken nemen we onder de loep en verwerken nemen we mee naar de schets- en designfase.

3 Huissstijl ontwerp

Aan de hand van de gegevens die we hebben ontvangen in het voortraject, stappen we achter de tekentafel. Onze art director stuurt een team van designers, illustrators en creatieven aan om het beste resultaat neer te zetten.

De ene keer ontwikkelen we in deze fase een logo én huisstijl, de andere keer werken we op basis van een bestaand logo de juiste identiteit uit in een visuele vertaling. We gaan aan de slag met het huisstijl ontwerp. Hier worden ondersteunende elementen gecreeerd en wordt er voor de juiste aansluiting gezorgd met de look en feel die we in het voortraject hebben bepaald.Deze huisstijlelementen kunnen worden doorgevoerd op de website, maar ook op alle andere communciatiemiddelen. We houden altijd rekening met de combinatie tussen offline middelen en online uitingen.

Huisstijl ontwerp laten maken, of liever eerst een animatievideo? Bekijk ons portfolio.

4 Uitwerking in een merkdocument

Merkdocumenten geven onze klanten een duidelijk beeld van de huisstijl en biedt houvast bij (visuele) beslissingen. Dit boek is het fundament van de uitstraling van een bedrijf en ontwikkelen we regelmatig bij een logo en/of huisstijl.

En ja, we hebben ‘m zelf ook!

5 Uitwerking huisstijl

Aan de hand van een akkoord op het huisstijl ontwerp, werken we verschillende middelen uit. Deze middelen zijn afgesproken het voortraject. Het uitwerken van middelen bij een huisstijl ontwerp kan bestaan uit een aantal standaard zaken als visitekaartjes, briefpapier en stickers, maar ook signing op je pand of het wrappen van je bedrijfsauto.

Na de ontwerpfase realiseren we alles voor je. Van busbedrukking tot het plaatsen van vlaggenmasten in je bedrijfstuin. Dan is het plaatje compleet!

Een greep uit gerealiseerde huisstijlen

Dit hebben we gemaakt.

Huisstijl ontwerp

Huisstijl ontwerp: Poli voor Arbeid

Huisstijl ontwerp

Huisstijl ontwerp: Fieldlab

Huisstijl ontwerp

Huisstijl ontwerp: ’t Klooster Uden

Veelgestelde vragen animatievideo

Vraag en antwoord.

We leveren handgemaakte, hoge kwaliteit HD video die modern en up to date is. Wij zorgen dat we ons voorafgaand aan elk project volledig verdiepen in onze klant en betrokken raken in de branche. Onze video’s bevatten altijd een leuke, creatieve, originele of fantasierijke stijl. Altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om indruk te maken op de klant, de klant van de klant en onszelf. Bij de grotere reclamebureau’s is de gemiddelde doorlooptijd 8 tot 10 weken, terwijl onze gemiddelde doorlooptijd 4 weken is. Omdat we al onze animatievideos niet uitbesteden kunnen we snel schakelen, zowel op het gebied van productie als communicatie.

Animatievideo laten maken, of liever eerst een campagne? Bekijk ons portfolio.

Algemene vragen

Welke verschillende soorten animatievideo’s biedt BYRON aan?

Als je op zoek bent naar een sterke animatie voor jouw bedrijf, product of dienst kunnen wij vrijwel alles doen. We maken verschillende soorten video’s, denk hierbij aan bedrijfsanimaties, interne animaties, promotionele animaties, productanimaties, dienstanimaties of animaties voor sociale media.

Hoe lang moet een animatievideo zijn?

We zien dat video’s gemiddeld steeds korter worden. Tegenwoordig gaan wij uit van 30 tot en met 120 seconden. Dit is afhankelijk van de soort animatie die je hebt. We proberen onze animaties zo kort mogelijk te maken, om de kijker geinteresseerd te houden.

Hoe lang duurt het om een animatievideo te maken?

Het maken van een animatievideo bij BYRON kost gemiddeld 4 weken, vanaf het begin van productie tot de oplevering. Deze tijd is afhankelijk van de lengte, visuele stijl en complexiteit van de animatie. Als het script gemaakt is, geven we je een geschatte doorlooptijd.

Kan ik mijn eigen voice-over tekst aanleveren voor mijn animatievideo?

Dat kan. Als je liever je eigen professionele voice-over wilt aanleveren is dat geen probleem. Als alternatief kunnen wij een voice-over kiezen uit ons netwerk van sprekers. Deze voice-overs worden opgenomen in een professionele studio, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd is.

Wat is het eindresultaat?

Animatievideo laten maken bij BYRON, een fantastische ervaring. Een op maat gemaakte, originele animatievideo laten maken van jouw product, dienst of idee op basis van jouw wensen en eisen. 

Wat kan ik met mijn animatievideo doen als deze is opgeleverd?

Je kunt de animatievideo gebruiken om jouw idee, nieuwe product, media campagne of bedrijf in het algemeen mee te tonen aan de buitenwereld. Animatievideo’s worden ook veel gebruikt op crowdfundingpagina’s zoals Kickstarter. Je kunt de animatievideo delen binnen je netwerk, zoals op sociale media. De video kan geimplementeerd worden op je landingspagina’s, algemene website, blog of presentatie.

Technische vragen

Hoe wordt een animatievideo aangeleverd?

We gebruiken verschillende mogelijkheden voor het aanleveren van een animatievideo. Deze worden standaard opgeleverd in Full HD 1080p. Downloadbaar bestand via Vimeo Uploaden naar FTP Google Drive Het standaard formaat is Quicktime MOV H.264 (Full HD 1080p-resolutie), 2 kanalen stereo, sample rate 48 kHz. Aanlevering in 720p is ook mogelijk, dit geeft een snellere weergave op tragere internetverbindingen. Natuurlijk zonder extra kosten. 4K (2160p) beelden zijn ook beschikbaar voor een meerprijs.

Kan ik mijn animatievideo op mijn website plaatsen?

Ja hoor. Deze kun je gewoon embedden op jouw website. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je ons altijd even bellen. Als je besluit om een animatievideo laten maken, kunnen we je altijd helpen met ideeen en gave toepassingen voor je website.

Animatievideo laten maken, of liever eerst een kijkje in ons portfolio?

Vragen over kosten en rechten

Hoe worden de kosten van een animatievideo berekend?

De kosten van een animatievideo zijn afhankelijk van verschillende zaken: lengte, complexiteit en visuele stijl spelen een grote rol. We sturen je graag een vrijblijvende offerte toe. Mocht je zelf bepaalde zaken willen regelen (bijvoorbeeld de voice-over), dan is dat geen probleem. Je weet precies wat je gaat betalen voor de video vanaf het begin, geen verrassingen of verborgen kosten. Vinden wij zelf ook fijn.

Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van het contactformulier hieronder of bel 024-76005151 met de vraag om een persoonlijke offerte. E-mailen kan natuurlijk ook gewoon via info@byron.nl.

Wat is inbegrepen in de prijs van een animatievideo?

Alles. Van het schrijven van het script tot het animeren van alle assets. Daarbij leveren we een voice-over tekst en rechtenvrije achtergrondmuziek.

Wat zijn het contract en betalingsvoorwaarden?

Wij werken met een aanbetaling van 50% vóór de aanvang van het project. De resterende 50% wordt pas gefactureerd als jij, maar ook wij tevreden zijn over het opgeleverde werk.

Welke rechten heb ik over mijn animatievideo?

Als je besluit om een animatievideo laten maken, wil het nog wel eens zo zijn dat je niet alle rechten hebt. Bij BYRON kan je de animatievideo overal gebruiken waar je wilt. Bijvoorbeeld op sociale media, website, Youtube, Linkedin, Facebook en televisie.

Huisstijl Ontwerp

Door BYRON

Een huisstijl laten maken door BYRON? Leuk! Laat Mitchell even wat weten via telefoon of e-mail, zodat we een afspraak met je in kunnen plannen. Naast een fantastische brainstorm over alle mogelijkheden mag je misschien ook wel in ons ballenbad liggen.

Mitchell weet van alles wel iets en bemoeit zich dan ook overal tegenaan. Belt heel veel.