Hoe het is om bij BYRON stage te lopen

4 minuten

DATUM: 03 / 02 / 21

Scroll naar de brandstof content
BYRON / BRANDSTOF / HOE HET IS OM BIJ BYRON STAGE TE LOPEN

Hoe het is om bij BYRON stage te lopen

4 minuten

DATUM: 03 / 02 / 21

Na maanden van thuiswerken, online meetings, brainstormsessies, maar bovenal enorm veel gezelligheid, zit onze stage bij BYRON er helaas alweer op. Sinds september 2020 hebben wij het communicatieteam (Nadieh) en designteam (Bram) mogen versterken. De eerste maand op het fijne kantoor, maar daarna veelal vanuit huis. Ondanks het thuiswerken, kunnen wij met alle zekerheid zeggen dat we de leukste tijd van onze studie bij BYRON hebben gehad! 

Geen stageklusjes, schaduwopdrachten of slechts snuffelen. Vanaf dag 1 zijn wij ingewerkt om als volwaardig lid van het team mee te draaien. We hebben zelfstandig opdrachten afgehandeld in samenwerking met de projectmanagers. Super leuk en leerzaam natuurlijk, maar er wordt wel wat van je verwacht.

De ervaringen van Bram
Na twee volle jaren les te hebben gehad was het een opluchting om écht aan het werk te gaan met wat je geleerd hebt. Dit heb ik zeker kunnen doen afgelopen maanden.

Tijdens mijn eerste maand heb ik al een volledige social media campagne ontworpen. Met ondersteuning van Lars in het begin heb ik hierna zelfstandig al het drukwerk, online uitingen en animaties gemaakt. Dit heb ik grotendeels zelf mogen afhandelen met Michiel. Dit was natuurlijk spannend, maar ook superleuk om te doen!

Daarnaast heb ik ook een logotraject zelfstandig afgehandeld, waarbij ik ook met de klant zelf in gesprek ben gegaan. Dit was het meest spannende project wat ik heb gedaan tijdens mijn stage. Hierbij heb ik ook tegenslagen gehad. De klant was namelijk nog niet helemaal tevreden in de eerste ontwerpronde. Dit is een goed leermoment voor mij geweest, waarbij ik terug heb kunnen kijken op waar het in het vervolg beter kan. Achteraf heb ik toch een vet logo neergezet. De klant was hier heel tevreden mee!

Bij BYRON hangt er een hele leuke werksfeer. Misschien wel de leukste werksfeer die ik tot nu toe heb ervaren. Volop genieten van muziek, grapjes die gemaakt worden, de extreem competitieve potjes tafeltennis en de vrijdagmiddagborrels. Zelf heb ik maar een maand fulltime op kantoor kunnen werken vanwege Corona, maar zelfs in zo’n korte tijd was al snel duidelijk hoe leuk het bedrijf is. Het voelt soms meer als een vriendengroep dan een stel collega’s.

De ervaringen van Nadieh
Mijn stage bij BYRON was de eerste stage die ik liep tijdens mijn studie. Hierdoor vond ik het in het begin ook best wel spannend, ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik had niet echt een beeld van hoe het eraan toe ging op de bedrijfsvloer. Toch voelde ik me bij BYRON vanaf moment één meteen welkom.

Ik heb de afgelopen maanden de communicatieafdeling mogen versterken. Hier heb ik meegedacht over verschillende campagnes voor klanten, maar ook voor BYRON zelf. In mijn eerste week kreeg ik al de opdracht om campagne ideeën op papier te zetten, over deze ideeën zijn we vervolgens gaan brainstormen. Dit vond ik meteen heel tof om te doen.

Ook ben ik vanaf het eerste moment opgenomen in het social mediateam samen met Ben en Michiel. Na een aantal weken werd ik hiervan zelfs projectmanager. Hier ging het meeste tijd in zitten, maar het leiden en aansturen van de social mediakanalen gaf mij juist heel veel energie. Dit vond ik dan ook het leukste om te doen gedurende mijn stage. Ook heb ik nog twee blogs mogen schrijven voor op de website van BYRON. De eerste ging over TikTok en de ander over Black Friday.

Maar wat mijn stageperiode bij BYRON nou echt compleet heeft gemaakt is het team. Iedereen heeft altijd met alles willen helpen, binnen no-time had ik een antwoord op mijn vraag. Daarnaast heerst er ook echt een en al gezelligheid, vooral het ouwehoeren en lachen op kantoor ga ik missen.

Survival guide (tips van ons)
Mocht je nou ooit in aanraking komen met BYRON (wat je zeker eens moet doen), dan is het altijd handig om voorbereid te zijn. Daarom geven wij hieronder wat tips, oftewel een soort survival guide.

1. Oefen alvast met tafeltennissen. Er heerst namelijk één en al competitie op kantoor. Ze zijn genadeloos goed en voor je het weet verlies je met 11-0. Tijdens de pauze, vrijdagmiddagborrel of gewoon tussendoor is niemand veilig voor de tafeltennis koning. Wie dit precies is, is ons na vijf maanden nog steeds niet duidelijk. De strijd is momenteel tussen Mart en Ben, alhoewel Karl hier ook erg graag onderdeel van wil uitmaken…

2. Niks is te gek! Wees niet bang om je eigen ideeën of mening te delen. Je kan beter teveel gedachten delen dan te weinig. Wat wij de afgelopen maanden hebben ervaren is dat alle ideeën meer dan welkom zijn. Als stagiair, en al helemaal wanneer je van nature bescheiden bent, kan je soms terughoudend zijn. Maar dit is bij BYRON nergens voor nodig! Ze staan er altijd voor open om over je ideeën te praten, je advies te geven of je te vertellen dat het misschien niet helemaal is wat ze zoeken. Maar hey, daar leer je vervolgens alleen maar van.

3. Hoe om te gaan met thuiswerken. Wanneer je nog vanuit huis moet werken (vanwege Corona), zorg dat je je bureau netjes op orde hebt. Zorg voor een fatsoenlijk beeldscherm en een fijne muis. Al helemaal als designer. Wanneer je lange werkdagen maakt waarbij je veel handelingen moet uitvoeren wil je zo comfortabel mogelijk werken. Mocht je één van je collega’s nodig hebben, wees dan zeker niet bang om ze een berichtje te sturen. Een keertje bellen werkt ook altijd goed. Mocht dit niet werken, dan is spammen altijd nog een optie ;).

4. Speciale tip van Bram: je hebt er als designer veel voordeel mee als je goed overweg kan met de programma’s in de Adobe Creative Suite. Met name InDesign, Illustrator, XD en After Effects. Mocht je nog een bufferweek of vakantie hebben voor je stage, dan raad ik aan om je skills met deze programma’s te verfijnen. Met name als je nog weinig ervaring hebt met één van deze programma’s. Twee weken gratis Skillshare kunnen hierbij helpen, maar sites als Youtube zitten ook vol met tutorials.

5. Onthoud: je doet een stage voor jezelf. Niet omdat het moet van je opleiding of vanwege een verslag. Nouja, dat ook, maar dat is slechts een bijzaak. Het belangrijkste is dat jij als persoon er van leert en groeit. Ga ook met deze werkhouding beginnen met je stage. Probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen en nieuwe dingen te leren. Dit is ons zeker gelukt!

BYRON, bedankt!

Ja, natúúrlijk deel je deze even:

VOLGEND ITEM
VOLGEND ITEM

Hoe HOOKED ben jij? | Brandstof E09

De meeste van ons kennen de Gouden Loeki awards wel. De publieksprijs die al sinds 1995 door de STER wordt uitgereikt aan de beste reclame van het jaar. Ook dit jaar was er weer een spannende race om deze prijs. Maar waarom wordt deze prijs eigenlijk uitgereikt en hoe is de Gouden Loeki ontstaan?

Ontdek dit item ITEM DOOR MICHIEL
Hoe HOOKED ben jij?

Lees hier alle blogs!

Brandstof
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier