Visuele identiteit

Visuele Identiteit

Scroll naar de brandstof content
BYRON / Visuele Identiteit

Visuele Identiteit

Mensen vormen binnen een paar seconden al een mening over een product, dienst of organisatie. Dit beeld ontstaat door wat ze zien: of dat nu de website, een visitekaartje of de handtekening onderaan de e-mail is. De visuele identiteit is een onmisbaar onderdeel van je merkidentiteit en zorgt ervoor dat mensen de juiste associaties hebben.

Visuele identiteit
Wat is het verschil met een huisstijl?

Een krachtige visuele identiteit gaat verder dan alleen ‘een mooi plaatje’.  Veel mensen verwarren het nog met de huisstijl. Het verschil? De huisstijl bestaat vaak uit fysieke producten. Denk aan je visitekaartjes, briefpapier, signing etc. Je huisstijl doelt in feite op de producten waarop je je visuele identiteit toepast. Dit is dus de stijl zelf. Onder de visuele identiteit valt onder andere je organisatie- of merknaam, het logo, kleurgebruik, typografie, iconen en fotografiestijl. Het combineert alle visuele aspecten van de merkidentiteit en communiceert daarmee het gevoel en de ervaring die past bij de positionering van een merk.

Merkidentiteit versus visuele identiteit

De visuele identiteit is een belangrijk onderdeel van de merkidentiteit. De merkidentiteit is hoe je je merk, het verhaal en de achterliggende gedachte (missie, belofte, waarden) neerzet. Bij merkidentiteit wordt het karakter en de positionering van je bedrijf aangepakt. Wat is jullie missie, wat maakt jullie uniek en hoe kunnen jullie je onderscheiden? We kijken naar het gevoel dat jullie willen overbrengen op je klanten en geven jullie advies om het merk naar het hoogste niveau te tillen. Je visuele identiteit wordt afgestemd op je merkidentiteit en is daarmee de visuele vertaling. Dus: hoe zorg je dat je je positionering in beeld brengt. Het zorgt dat alles tot in de puntjes klopt en een goed geheel vormt. Het zorgt voor herkenbaarheid en roept de juiste associaties op. Het is het gezicht van je bedrijf. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Klaar om ook voorop te lopen? Bel me gerust eens op!

- Byron, Brand Director
(024) 76 00 515Maak een afspraak
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Klaar om ook voorop te lopen? Bel me gerust eens op!

(024) 76 00 515

Neem contact op

contact
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier