Brainstorm BYRON brand directors

Merkanalyse

Scroll naar de brandstof content
BYRON / Merkanalyse

Merkanalyse

Aan de hand van een merkanalyse kom je erachter waar jouw merk voor staat. We duiken in de identiteit van jouw merk, maar kijken ook naar buiten. Hoe positioneren jouw concurrenten zich? En wie is de doelgroep die bij jouw merk past? Met een merkanalyse kom je hier achter!

Brainstorm BYRON brand directors
Wat is een merkanalyse? 

De eerste stap die wordt gezet in de merkanalyse is het achterhalen van jouw merkidentiteit. Om hier achter te komen, duiken we in jouw organisatie. We praten niet alleen met de directie van de organisatie, maar ook met de medewerkers en andere relevante stakeholders.

Stap twee van de merkanalyse is het kijken naar de doelgroep. Wie is de koper van jouw product of dienst? Waarom is diegene aangetrokken tot jouw product? Maar ook: wat doet diegene in zijn vrije tijd, waar wordt zij/hij blij van en hoe ziet haar/zijn dagelijks leven eruit.

Als derde stap brengen we het speelveld in kaart. Waar staan jouw concurrenten voor en hoe onderscheidt jouw merk zich van hen? Spelen er bepaalde trends en ontwikkelingen zich af in de branche? En waar zit de ruimte voor jouw merk om zich te profileren? Door een grondige merkanalyse krijg je hier antwoord op.

BYRON Brand Canvas 

Een merkanalyse voeren we uit aan de hand van ons BYRON Brand Canvas. Een strategisch model waarbij we kijken naar jouw merkidentiteit, de markt, trends en je doelgroep. We geven antwoord op vragen als: wie is je merk, waar staat je merk voor en waar blinkt je merk in uit? De bevindingen vormen de basis voor alles wat je doet en helpt je bij de (her)positionering of optimalisatie van je merk en merkstrategie.

Met een merkanalyse halen we je merkverhaal op uit je organisatie en zorgen we ervoor dat de juiste USP’s naar voren komen. USP’s zijn je Unique Selling Points: de eigenschappen die je merk onderscheiden van je concurrenten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

- Bram, Brand Director
(024) 76 00 515Maak een afspraak
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

(024) 76 00 515

Neem contact op

Contact
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier