NYMA merkpaspoort

Kernwaarden

Scroll naar de brandstof content
BYRON / Kernwaarden

Kernwaarden

Je kernwaarden zijn onderdeel van je merkidentiteit. Het zijn de waarden die je als bedrijf intern nastreeft. De richtlijn voor alles wat je doet en zegt. Het zijn een aantal termen die uitleg geven waar jouw merk voor staat en jouw merk onderscheidend maakt van concurrenten.

NYMA merkpaspoort
De juiste kernwaarden

Veel bedrijven hebben kernwaarden zoals transparantie, duurzaamheid, innovatie en andere standaard termen. Het past misschien wel bij je merk, maar erg onderscheidend is het niet. Zorg er daarom voor dat de kernwaarden ├ęcht uniek zijn voor jouw merk. Maak ze eigen. Denk aan waarden zoals positiviteit, eigenzinnig en gevat.

Natuurlijk is het ook belangrijk hoe je uitleg geeft aan je kernwaarden. Zo kan je de kernwaarde delen uitleggen als “Wij delen al onze kennis en kunde met elkaar en onze klanten”, maar ook als “Onze merk zorgt ervoor dat mensen mooie momenten met elkaar kunnen delen”. Een hele andere uitleg van hetzelfde woord: delen.

Kernwaarden vs merkwaarden

Er kan een verschil zitten in de waarden die je intern nastreeft en de waarden die je meer extern uitdraagt. Natuurlijk moeten ze altijd wel in lijn liggen met elkaar en kunnen deze niet conflicteren met elkaar. Kernwaarden zijn hier de interne waarden en merkwaarden de waarden die je ook meer naar je doelgroepen uitstraalt. Zo kan je als bedrijf intern misschien heel erg gefocust zijn op ondernemerschap stimuleren binnen je bedrijf, maar is dit niet relevant voor je doelgroepen.

Weet jij al wat de kernwaarden van jou merk zijn? Het is belangrijk dat ze naadloos aansluiten bij jouw merk en geen vraagtekens oproepen. Het geeft namelijk richting aan alles wat jij als merk doet, zegt en uitstraalt. Als je nog niet helder hebt wat jouw waarden zijn of waar jouw merk nu exact voor staat, geef ons dan een belletje. We gaan graag met jou, je medewerkers en eventueel je klanten in gesprek. Zo krijgen we een goed beeld van jouw merk en weten wij welke unieke kernwaarden bij jouw merk passen!

Meer weten over kernwaarden?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen graag meer!

- Byron, brand director
(024) 76 00 515Maak een afspraak
Meer weten over kernwaarden?

Neem gerust contact met ons op. We vertellen graag meer!

(024) 76 00 515

Neem contact op

Contact
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier