voorbeeld abri NYMA

Customer Journey

Scroll naar de brandstof content
BYRON / Customer Journey

Customer Journey

Wanneer je een product of dienst verkoopt is het belangrijk dat je inzicht hebt in je customer journey. Welke reis legt jouw klant af om tot de aankoop van jouw product of dienst over te gaan? En zeker niet onbelangrijk: hoe ziet de klantreis eruit na de aankoop uit? Want een klant wil je natuurlijk graag aan jouw merk binden. Zo zorg je er niet alleen voor dat iemand klant is, maar ook fan!

voorbeeld abri NYMA
Wat is de customer journey?

De reis van de klant begint eigenlijk al lang voordat ze in aanraking zijn gekomen met het merk. Het punt dat ze een behoefte ontwikkelen is waar de reis al start.

Wanneer je een merk bouwt gaat de relatie met de klant veel verder dan alleen iets aan ze verkopen. Je wil ze fan van je merk laten maken. De customer journey begint en eindigt niet bij een aankoop. Waarschijnlijk komt een potentiële klant al veel eerder met jouw merk in aanraking. Bewust of onbewust. Daarbij wil je vanaf moment één een goede, herkenbare en consistente indruk achterlaten. Zo weet een potentiële klant al vroeg tijdens de klantreis wat zij/hij aan jouw merk kan hebben.

Om ervoor te zorgen dat jouw merk relevant is voor potentiële klanten, moet je zogenoemde touchpoints creëren. Momenten tijdens de customer journey dat de (potentiële) klant in aanraking komt met jouw merk. Bij zo’n touchpoint wil je natuurlijk dat de klant direct weet waarom zij/hij bij jouw merk moet zijn. Je moet je merkverhaal op een heldere en consistente manier uitdragen. Zorg voor een aantrekkelijk merk waar klanten bij willen horen!

Krijg inzicht in de customer journey

Het is voor een merk dus cruciaal om een helder beeld te hebben van hoe de customer journey van zijn klanten eruit ziet. Tijdens een merkanalyse duiken we hierin. We kijken niet alleen naar jouw merkidentiteit, maar ook in de wensen en behoeften van jouw doelgroep.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

- Byron, Brand Director
(024) 76 00 515Maak een afspraak
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

(024) 76 00 515

Neem contact op

Contact
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier