Uitleg brand directors en BYRON brand canvas

BYRON brand canvas

Scroll naar de brandstof content
BYRON / BYRON brand canvas

Brand canvas

Om te zorgen voor een ijzersterk merkverhaal dat past bij jouw merk, onderscheidend is ten opzichten van concurrenten en aanspreekt bij je doelgroep hebben wij het BYRON brand canvas ontwikkeld. Een methode waarmee we inzicht krijgen in de gehele markt en welke rol jouw merk hierin inneemt. Zo komen we tot een haarscherpe positionering die past bij jouw merk.

Uitleg brand directors en BYRON brand canvas
Wat is het BYRON brand canvas?

Het BYRON brand canvas is een methode, ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarmee we inzicht krijgen in jouw merk, doelgroep en concurrenten. Deze inzichten zijn essentieel om het juiste merkverhaal voor jouw organisatie te verwoorden. Het is de methode die wij bij al onze vraagstukken omtrent merkidentiteit gebruiken. Een bewezen aanpak die menig merk heeft geholpen met een ijzersterke positionering en communicatiestrategie.

Ken het speelveld en claim je plek

Om je merk te positioneren, moeten we weten hoe de markt eruit ziet. Daarom kijken we niet alleen naar jouw eigen merkidentiteit, maar ook naar de positionering van jouw concurrenten. Op welke doelgroep richten zij zich en met welk verhaal? Je wil je namelijk onderscheiden van hen en je eigen unieke plekje claimen. Zo weet de doelgroep waarom ze bij jou moeten zijn en niet bij de concurrent.

Je merkidentiteit bepaal je niet in de ivoren toren van je directie. Je merkidentiteit vorm je samen met je medewerkers. Iedereen draagt zijn steentje bij. Om jouw merkidentiteit te achterhalen gaan we dan ook graag in gesprek met jouw, je medewerkers en het liefst ook nog met je klanten. Want inzicht in hoe de doelgroep naar jouw merk kijkt, kan soms weer een heel ander licht op dingen schijnen.

Meer weten over het BYRON brand canvas?

Wij zijn erg trots op onze methode en willen je er graag meer over vertellen! Bel ons dus gerust om een keer een kop koffie te komen drinken en we vertellen je er alles over. Wie weet kunnen we jouw merk er ook mee verder helpen!

Meer informatie over het BYRON brand canvas?

Neem gerust contact met ons op. We leggen het graag verder uit!

- Bram, brand director
(024) 76 00 515Maak een afspraak
Meer informatie over het BYRON brand canvas?

Neem gerust contact met ons op. We leggen het graag verder uit!

(024) 76 00 515

Neem contact op

Contact
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier