alt-tekst

De 10 BYRON essentials.

4 minuten

DATUM: 01 / 05 / 19

Scroll naar de brandstof content
BYRON / BRANDSTOF / DE 10 BYRON ESSENTIALS.

De 10 BYRON essentials.

4 minuten

DATUM: 01 / 05 / 19

alt-tekst

Misschien was het je al opgevallen; maar wij houden nogal van essentials bij BYRON. Zo introduceerden we onze nieuwste aanwinst Louanne destijds al met een video waarin ze haar essentials uitlicht (spoiler: Louanne houdt nogal van kaas). Ook kun je op onze teampagina doorklikken naar onze persoonlijke pagina’s met meer persoonlijke informatie over onszelf en jawel, you guessed it, onze essentials!

Neem onze kantoorgorilla en tevens art director Lars bijvoorbeeld. Die kan echt niet zonder pindakaas. Hij is er letterlijk en figuurlijk ‘groot mee geworden’. Voor wie dus ook zo’n beast wil worden; eet je pindakaas!
Oké, essentials dus. Maar wat zijn onze BYRON kantoor essentials eigenlijk? Waar kunnen wij nou echt niet zonder om een productieve dag te draaien?

1. iMac

Ahh, the mighty Apple iMac. Hier zitten wij toch wel voor het grootste gedeelte van de dag achter. Nou zijn wij met z’n allen over het algemeen wel een stelletje Apple fans, maar er zit meer achter de keuze voor Apple. Een groot gedeelte van de branding die wij verzorgen is ontwerpgericht. En designers hebben Apple nodig! Oké.. dat is allang niet meer zo. Maar wat staan die iMac’s toch mooi in ons kantoor!

2. iPad

De iPad is meer dan handig speelgoed om je kleine neefje tijdens het familieweekend stil te krijgen. Zo gebruiken onze designers de iPads bij ons op kantoor vaak in combinatie met de Apple Pencil om wat eerste schetsen te maken. Wat dit handiger maakt dan gewoon een vel papier en een potlood, is dat de schetsen makkelijk aan te passen zijn en digitaal kunnen worden overgezet naar de Adobe Illustrator. Daar kunnen ze de schetsen verder uitwerken tot concepten en uiteindelijk tot geslaagde designs.

Daarnaast gaat de iPad altijd mee naar klantgesprekken en logo presentaties. Op het haarscherpe Retina scherm van de iPad komen de getoonde designs helemaal tot hun recht.

3. Telefoon

Een van de meest belangrijke items op ons kantoor. Een nieuwe aanvraag begint bijna altijd met een eerste belletje van een potentiële klant, waarna een vrijblijvende kennismaking wordt ingepland. Ook bestaande klanten bellen vaak om vragen te stellen, projecten te bespreken en soms ook gewoon om over bier drinken in de zon te praten. Ja echt, dit laatste gebeurt ook soms (je weet wie je bent).

4. Tafeltennistafel

Je kent het wel. Soms zit je gewoon even helemaal vast en is de creativiteit ver te zoeken. Een goed moment om even achter die iMac weg te kruipen en een rondje te gaan lopen.. of.. Mitchell te slopen met tafeltennis!

Even lekker het hoofd leegmaken en bewegen, dan vloeit de creativiteit binnen no time weer terug. Maar pas op; 11-0 verliezen is onder de tafel doorkruipen. En geloof me; dat wil je niet.

5. Koffiemachine

Het meest clichématige item uit deze lijst, maar oh zo belangrijk bij ons op kantoor. De hel breekt letterlijk los als de koffie op is. Ben gooit dan met bureaustoelen, Robert-Jan gaat in een hoekje in de foetushouding liggen en Jeroen barst gewoon in tranen uit.
Tip voor iedere ondernemer; zorg dat er altijd genoeg koffievoorraad is voordat er muiterij ontstaat!

6. Kaas

Nog zo’n verslaving. Iedere middag om 12 uur lunchen we met het hele team gezellig samen. Per week gaat er tijdens de lunch makkelijk meer dan een hele kilo kaas doorheen. Ja dat lees je goed. Meer dan een hele kilo kaas per week.

Zodra het langverwachte ‘Eten!’ geroepen wordt nadat de tafel gedekt is, vliegt iedereen als een stel uitgehongerde aasgieren naar de tafel om de kaas als eerste te kunnen claimen. Zoals je misschien al verwacht had is het vaak Louanne die als eerste de kaas claimt. Ben je net een halve seconde te laat? Dan sta je achteraan in de kaasrij. Balen.

7. Bier

Altijd koud bier in de koelkast is een must. Niet dat we de hele tijd aan de zuip zitten, maar wij vinden het belangrijk om samen successen te vieren. Is er een nieuwe website live na maanden strijden? Bier. Hebben we weer een ontzettend toffe branding klus succesvol afgerond? Bier. Nieuw record gehaald? Bier!

Ook staat het bier altijd koud voor de vrijdagmiddagborrel. Op vrijdagmiddag om vier uur zetten we die mooie iMac’s uit en bespreken we gezamenlijk de week na met een ijskoud biertje.

8. Koptelefoon

Of je jezelf nu even volledig wil afsluiten voor die volle focus of omdat er weer eens verschrikkelijke muziek wordt gedraaid door je collega: een koptelefoon is een must bij BYRON. De koptelefoon opzetten is ook het universele teken voor ‘laat mij met rust!’. Ook het meest genegeerde teken trouwens..

9. Ingelijste foto van Famke Louise met net-echte handtekening

De foto van Famke is binnen BYRON al van generatie op generatie overgedragen en brengt ons geluk wanneer we dit nodig hebben.

10. Esso tankstation

Op vrijdag wil een groot gedeelte van het beleg wel eens op zijn. Voor wie geen genoegen neemt met alleen pindakaas of hagelslag is onze buurman er: tankstation Esso. Hier kun je terecht voor een luxe belegd broodje, blik Red-bull of zak snoep.
Bij de Esso weet iedere werknemer onderhand wel wie wij zijn en wat we precies verlangen als we binnenwandelen. De blikjes Red-bull staan nog net niet stipt om 13:34 al klaar op de toonbank.

Ja, natúúrlijk deel je deze even:

VOLGEND ITEM
VOLGEND ITEM

7 Nederlandse merken om trots op te zijn.

Iedere dag komen we in aanraking met talloze merken. En waar merken zijn, is reclame. De bekende, gevestigde merken zijn volop in beeld. Denk aan alle commercials van Albert Heijn of aan iedere keer dat 007 a.k.a Bond, James Bond, weer eens een Heineken wegtikt voor hij met één kogel acht ‘bad guys’ omlegt. Dit zijn Nederlandse merken waar, of je nu wilt of niet, we als Nederlanders trots op mogen zijn.

Ontdek dit item ITEM DOOR BEN
alt-tekst

Kan jij ook niet zonder deze 10 essentials op kantoor?

Bekijk of we een passende vacature voor je hebben
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier