Animatievideo laten maken

Wij zijn BYRON, strategisch en creatief bureau in Nijmegen. Wij werken graag voor bedrijven die zich onderscheiden van de rest, met een duidelijke focus op het leveren van hoogstaande animatievideo’s. Van lokaal tot multinationaal, van modern tot traditioneel.  Met veel plezier en passie gaan wij voor iedereen aan de slag met een geslaagde animatievideo. Animatievideo laten maken? Bekijk eerst ons portfolio

Bij elk project, groot of klein, verdiepen we ons volledig in de klant. We hebben strategische sessies en brainstormsessies om zo de juiste snaar te raken. Hoe beter we de klant kennen, hoe beter het product. Dit zie je terug in de boodschap, tone of voice, design en uitvoering.

Animatievideo laten maken

Onze relaties laten animaties bij ons maken, omdat we in staat zijn om boeiende video’s te maken van alledaagse, saaie onderwerpen. Door een animatievideo laten maken heb je de ideale manier om ingewikkelde ideëen gemakkelijk te maken voor zowel professionals als particulieren. Animatievideo’s kunnen ook gebruikt worden om onderzoeksmateriaal op een dynamische manier te presenteren of voor het verkopen van producten of diensten. Je zet mensen aan het denken. Je laat mensen lachen. Je vertelt een verhaal.

Door een animatievideo laten maken blijft jouw bedrijf in het geheugen van je klant. Daarbij is het een sterke manier om de aandacht van jouw doelgroep te krijgen. Het gebruik van humor en de juiste stijl helpt jouw boodschap over te brengen op een leuke en effectieve manier.

Zichtbaarheid vergroten met een animatievideo

Een animatievideo voor jouw bedrijf heeft meerdere voordelen. Je kan het verhaal achter jouw bedrijf vertellen, jouw bedrijfscultuur omschrijven en aantonen wat jouw bedrijf onderscheidt van de concurrent. Je wilt een bedrijfsvideo die jouw bedrijf prachtig in beeld brengt, zodat je dat aan je klanten kan laten zien. Het maakt niet uit wat je met een animatievideo wilt doen, een vakkundig gemaakt geanimeerde video is wat je nodig hebt om een maximale impact te creëren.

Als je op zoek bent naar veel aandacht voor je merk, product of dienst, neem dan contact met ons op. Onze mensen van communicatie en design begrijpen al je wensen en eisen, en verwerken dit tot een fantastische animatievideo, die jouw propositie in een eenvoudige, behapbare manier communiceert.

Animatievideo laten maken?

Neem vrijblijvend contact op met Mitchell


Mitchell weet van alles wel iets en bemoeit zich dan ook overal tegenaan. Belt heel veel.

Animatievideo laten maken: Werkwijze

Zo gaan we te werk.

We werken voor elke animatievideo aan de hand van een vaste werkwijze. Deze werkwijze is geoptimaliseerd voor de beste doorlooptijd, kwaliteit en betrokkenheid van de klant. Allereerst bespreken we, in overleg met de klant, de wensen en eisen waar de animatievideo aan moet voldoen. Hieruit komt een checklist met informatie die we meenemen in het creeren van een storyboard en shotlist. Zodra het storyboard akkoord is kan het animeren beginnen. De eerste oplevering volgt zodra de video alle benodigde content bevat en het storyboard is gerealiseerd. Vaak blijkt uit de eerste oplevering dat sommige elementen minder goed zijn uitgepakt dan verwacht. Deze feedback wordt verwerkt in aanleiding naar het 2e, en in principe laatste, feedback moment.

1 Research en script

Dit is de eerste stap in ons proces en legt de basis voor de animatievideo. We beginnen met een sessie waarin we doelstellingen, wensen en eisen vastleggen. Op basis van dit gesprek gaat onze copywriter aan de slag met het script. Het script bevat elk onderdeel van de animatievideo met een gedetailleerde toelichting en beschrijving van assets. Deze wordt ter goedkeuring naar jou toegestuurd. We werken altijd met twee revisierondes.

2 Voice-over

We hebben een groot netwerk van voice-over kunstenaars, zowel mannen als vrouwen, die in (bijna) elke taal en in een professionele studio het script inspreken. We geven per project een selectie van 2-3 stemmen op basis van de eisen van het project. De definitieve voice-over kan binnen 4 dagen digitaal toegestuurd worden.

3 Design

Aan de hand van het script en de voice-over ontwikkelen we de assets voor de animatievideo. Deze assets bevatten alle onderdelen van de animatievideo: karakters, gebouwen, iconen en andere visuele elementen. Hiermee krijg je een goed beeld van de look en feel van de uiteindelijke animatievideo. We nemen over het algemeen 5-7 werkdagen om de eerste versie van de visuele uitwerking te leveren en werken met twee revisies.

Animatievideo laten maken, of liever eerst een huisstijl? Bekijk ons portfolio.

4 Animeren en grafische werkzaamheden

Dit is de meest arbeidsintensieve fase van het proces, hier brengen we de animatievideo tot leven. Op basis van het goedgekeurde script, de voice-over, achtergrondmuziek en de visuele uitwerking daarvan maken we alles tot een geheel. Er zijn weinig tot geen veranderingen in deze fase, behalve schoonheidsfoutjes zoals:

  • Spelling, grammatica en interpunctie
  • Animaties die aanzienlijk afwijken van het script
  • Timing gerelateerde zaken (voice-over/beeld komt niet overeen)
  • Geluidszaken (volume, geluidseffecten, timing)

Animatievideo laten maken, of liever eerst een website? Bekijk ons portfolio.

5 Afronding en oplevering

Hiermee is de animatievideo afgerond en kunnen we de animatievideo gaan verspreiden! Dit kan bijvoorbeeld op je website, Youtube kanaal, als advertentie (internetreclame) of wordt deze afgespeeld op beeldschermen in jouw pand.

Een greep uit onze animatievideo's

Dit hebben we gemaakt.


Animatievideo Kadex


Animatievideo Sparkcentres


Animatievideo Aphatos

Veelgestelde vragen animatievideo

Vraag en antwoord.

We leveren handgemaakte, hoge kwaliteit HD video die modern en up to date is. Wij zorgen dat we ons voorafgaand aan elk project volledig verdiepen in onze klant en betrokken raken in de branche. Onze video’s bevatten altijd een leuke, creatieve, originele of fantasierijke stijl. Altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om indruk te maken op de klant, de klant van de klant en onszelf. Bij de grotere reclamebureau’s is de gemiddelde doorlooptijd 8 tot 10 weken, terwijl onze gemiddelde doorlooptijd 4 weken is. Omdat we al onze animatievideos niet uitbesteden kunnen we snel schakelen, zowel op het gebied van productie als communicatie.

Animatievideo laten maken, of liever eerst een campagne? Bekijk ons portfolio.

Algemene vragen

Welke verschillende soorten animatievideo’s biedt BYRON aan?

Als je op zoek bent naar een sterke animatie voor jouw bedrijf, product of dienst kunnen wij vrijwel alles doen. We maken verschillende soorten video’s, denk hierbij aan bedrijfsanimaties, interne animaties, promotionele animaties, productanimaties, dienstanimaties of animaties voor sociale media.

Hoe lang moet een animatievideo zijn?

We zien dat video’s gemiddeld steeds korter worden. Tegenwoordig gaan wij uit van 30 tot en met 120 seconden. Dit is afhankelijk van de soort animatie die je hebt. We proberen onze animaties zo kort mogelijk te maken, om de kijker geinteresseerd te houden.

Hoe lang duurt het om een animatievideo te maken?

Het maken van een animatievideo bij BYRON kost gemiddeld 4 weken, vanaf het begin van productie tot de oplevering. Deze tijd is afhankelijk van de lengte, visuele stijl en complexiteit van de animatie. Als het script gemaakt is, geven we je een geschatte doorlooptijd.

Kan ik mijn eigen voice-over tekst aanleveren voor mijn animatievideo?

Dat kan. Als je liever je eigen professionele voice-over wilt aanleveren is dat geen probleem. Als alternatief kunnen wij een voice-over kiezen uit ons netwerk van sprekers. Deze voice-overs worden opgenomen in een professionele studio, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd is.

Wat is het eindresultaat?

Animatievideo laten maken bij BYRON, een fantastische ervaring. Een op maat gemaakte, originele animatievideo laten maken van jouw product, dienst of idee op basis van jouw wensen en eisen. 

Wat kan ik met mijn animatievideo doen als deze is opgeleverd?

Je kunt de animatievideo gebruiken om jouw idee, nieuwe product, media campagne of bedrijf in het algemeen mee te tonen aan de buitenwereld. Animatievideo’s worden ook veel gebruikt op crowdfundingpagina’s zoals Kickstarter. Je kunt de animatievideo delen binnen je netwerk, zoals op sociale media. De video kan geimplementeerd worden op je landingspagina’s, algemene website, blog of presentatie.

Technische vragen

Hoe wordt een animatievideo aangeleverd?

We gebruiken verschillende mogelijkheden voor het aanleveren van een animatievideo. Deze worden standaard opgeleverd in Full HD 1080p. Downloadbaar bestand via Vimeo Uploaden naar FTP Google Drive Het standaard formaat is Quicktime MOV H.264 (Full HD 1080p-resolutie), 2 kanalen stereo, sample rate 48 kHz. Aanlevering in 720p is ook mogelijk, dit geeft een snellere weergave op tragere internetverbindingen. Natuurlijk zonder extra kosten. 4K (2160p) beelden zijn ook beschikbaar voor een meerprijs.

Kan ik mijn animatievideo op mijn website plaatsen?

Ja hoor. Deze kun je gewoon embedden op jouw website. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je ons altijd even bellen. Als je besluit om een animatievideo laten maken, kunnen we je altijd helpen met ideeen en gave toepassingen voor je website.

Animatievideo laten maken, of liever eerst een kijkje in ons portfolio?

Vragen over kosten en rechten

Hoe worden de kosten van een animatievideo berekend?

De kosten van een animatievideo zijn afhankelijk van verschillende zaken: lengte, complexiteit en visuele stijl spelen een grote rol. We sturen je graag een vrijblijvende offerte toe. Mocht je zelf bepaalde zaken willen regelen (bijvoorbeeld de voice-over), dan is dat geen probleem. Je weet precies wat je gaat betalen voor de video vanaf het begin, geen verrassingen of verborgen kosten. Vinden wij zelf ook fijn.

Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van het contactformulier hieronder of bel 024-76005151 met de vraag om een persoonlijke offerte. E-mailen kan natuurlijk ook gewoon via info@byron.nl.

Wat is inbegrepen in de prijs van een animatievideo?

Alles. Van het schrijven van het script tot het animeren van alle assets. Daarbij leveren we een voice-over tekst en rechtenvrije achtergrondmuziek.

Wat zijn het contract en betalingsvoorwaarden?

Wij werken met een aanbetaling van 50% vóór de aanvang van het project. De resterende 50% wordt pas gefactureerd als jij, maar ook wij tevreden zijn over het opgeleverde werk.

Welke rechten heb ik over mijn animatievideo?

Als je besluit om een animatievideo laten maken, wil het nog wel eens zo zijn dat je niet alle rechten hebt. Bij BYRON kan je de animatievideo overal gebruiken waar je wilt. Bijvoorbeeld op sociale media, website, Youtube, Linkedin, Facebook en televisie.

Animatievideo laten maken

Door BYRON

Een animatievideo laten maken door BYRON? Leuk! Laat Mitchell even wat weten via telefoon of e-mail, zodat we een afspraak met je in kunnen plannen. Naast een fantastische brainstorm over alle mogelijkheden mag je misschien ook wel in ons ballenbad liggen.

Mitchell weet van alles wel iets en bemoeit zich dan ook overal tegenaan. Belt heel veel.