Alleen samen krijgen we de boekenlijst kleiner

3 minuten

DATUM: 08 / 12 / 20

Scroll naar de brandstof content
BYRON / BRANDSTOF / ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE DE BOEKENLIJST KLEINER

Alleen samen krijgen we de boekenlijst kleiner

3 minuten

DATUM: 08 / 12 / 20

Ooit had ik nog discussies met de bibliothecaris omdat ik maar maximaal 6 boeken mocht lenen. Dat is al lang niet meer zo. Niet omdat je tegenwoordig meer boeken tegelijkertijd mag lenen, maar omdat ik minder ben gaan lezen. Waarom eigenlijk?

Pensioen-boekenlijst
Ik denk dat ik steeds functioneler ben gaan lezen. Wat ik las had vaak een direct doel. Bijvoorbeeld studieboeken om tentamens te halen of beursgerelateerde fora voor de laatste nieuwtjes. Daardoor las ik jaarlijks nog ongeveer twee boeken terwijl ik er eigenlijk meer wilde lezen. Inmiddels is mijn ‘pensioen-boekenlijst’ dusdanig lang dat ik, of heel snel met pensioen moet of heel oud moet worden. Kortom, tijd om dit te veranderen!  

Wat ik las had vaak een direct doel.

BYRON-boekenclub
De BYRON-boekenclub is één van de middelen om die verandering te realiseren. De BYRON-boekenclub? Ja. Ik werk dus sinds september als operationeel manager bij het branding bureau BYRON (verreweg de beste brand directors van Nijmegen). Ongeveer een maand geleden vroeg ik het team of er wellicht interesse was voor een boekenclub. Dat was er! En inmiddels hebben we ons eerste boek (Hooked: How to build habit-forming products) bijna uit.

Het werkt als volgt: we kiezen gezamenlijk een boek waarvan we denken dat het ons zal inspireren of dat het bijdraagt aan onze zelfontwikkeling. Vervolgens lezen we het boek in enkele sprints (afhankelijk van het aantal pagina’s). Na elke sprint komen we bij elkaar en behandelen we de hoofdstukken die we hebben gelezen. Dit doen we aan de hand van vragen of stellingen. Bovendien schrijft een lid van de boekenclub een blog over het boek, zodat we de opgedane kennis ook weer actief kunnen delen.

Ruilen?
We vinden het een tof concept en het helpt ons enorm om elkaar weer aan het lezen te krijgen. Om enigszins duurzaam om te gaan met de nieuwe boeken (bewust geen e-readers) zijn we op zoek naar bedrijven die wellicht met ons mee willen doen. In een netwerk van bedrijven kunnen we de boeken namelijk makkelijker ruilen en wellicht elkaar inspireren! Dus, zin om mee te doen? Laat het ons weten.

Ja, natúúrlijk deel je deze even:

VOLGEND ITEM
VOLGEND ITEM

Samenwerking Dutch Cycling Embassy

De hele wereld zonder helm op de fiets.

Ontdek dit item ITEM DOOR LOUANNE

Lees alle blogs hier!

Brandstof
brandalarm

Nieuwe case online!

Check 'm hier